|
Belce
Ziyaretçi
|
 |
« : Ağustos 14, 2008, 07:01:58 ÖÖ » |
|
AĞAÇ DİYOR Kİ
Ben küçücük bir ağacım Yurdumun bir bahçesinde Topraklar tüterken görün Dallarım çiçeklesin de.
Her şeyimle yararlıyım İnsanoğluna dünyada Çiçeğim, yaprağım, gölgem İri dallı zerdalimle.
Kuşlar mutlu şarkısını Hep dalımda söylerler Şen arılar vızır vızır Kokuma koşup gelirler.
Sakın, sakın dalımızı; Çocuklar çekip kırmayın. Çakınızla gövdemizde Derin yaralar açmayın.
HALİM YAĞCIOĞLU
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryozcan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2008, 10:20:45 ÖÖ » |
|
Yağmur Hanım Beyaz bulut gökte uçar Damla damla çiçek açar Bazen beyaz bazen sarı Gök annenin gözyaşları Bulut değil su kafesi Bir türküdür yağmur sesi Tık tık cama kim vuruyor Aç bakalım ne soruyor Ah şu şirin damlacıklar Bak dışarda yağmur mu var Yağmur yağmur ne yağarsın Nerden geldin hep ağlarsın Bahçeleri sula canım Ne iyisin yağmur hanım Çok şirinsin yağmur hanım Gel beraber oynayalım Mustafa Ruhi Şirin Küçük kardeşlerimiz için bestelenmiş halinin link adresini veriyorum. Çok hoş bir melodi dilerlerse bu adresten Yamanlar Çocuk korosu' nun sesinden dinleyebilirler. http://www.umutfm.com/izle.php?id=11989
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 14, 2008, 12:44:32 ÖS Gönderen: meryozcan »
|
|
|
|
|
|
zekeriyametin
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 15, 2008, 04:27:55 ÖS » |
|
Özür Dilerim Çocuklar
çocuk da güler politikacı da çocuk samimidir
çocuk da akıllıdır politikacı da çocuk üretir
çocuk da yanılır politikacı da çocuk öğrenir
çocuk da yalan söyler politikacı da çocuk cezalandırılır
çocuk da hata yapar politikacı da çocuk düzeltir
çocuk da büyür politikacı da çocuk gelişir
çocuk da hastalanır politikacı da çocuk iyileşir
çocuk da rüya görür politikacı da çocuk uyanır
çocuk da konuşur politikacı da çocuk anlaşılır
çocuk da dinler politikacı da çocuk cevap verir
çocuk da yaltaklanır politikacı da çocuk sevimlidir
çocuk da tepemize çıkar politikacı da çocuk iner
çocuk da insandır politikacı da şey
özür dilerim çocuklar
(mart 92) Fuat Eriçok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kürşad
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2008, 10:12:24 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2008, 10:18:04 ÖS » |
|
DARI
Sevmek Nokta almaz Çocuklar.
Sevmeye nokta koyan Sınıfta kalır.
Onun, Virgülleri vardır Çocuklar.
Sevmek noktalanmaz; O, noktadır. Özdemir Asaf
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kürşad
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 26, 2008, 01:55:39 ÖÖ » |
|
ayıp ayıp bir şey söylesem annem kızar babam kızar öğretmenim kızar
ama ayıp değil mi yaptığınız siz koskoca amcalar şu tüfekler tabancalar bombalar? ayla çınaroğlu (hani her şey oyundu)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
suclu52
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 26, 2008, 09:33:10 ÖÖ » |
|
cankürşat hocam herhalde koyduğunuz o şiir öğrencinizin.çok güzelmiş.o yaştaki bir öğrenci için çok güzel.bu beni çok mutlu etti.sizi terik ederim.
|
|
|
|
|
|
Sizleri çok özledim
|
|
|
|
Belce
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #7 : Eylül 06, 2008, 09:02:21 ÖS » |
|
UYANIN ÇOCUKLAR
Sabah, uyanır çocuklar Pencereyi açarlar, Ve günü boyarlar, Gözlerinin rengine Güneşe koşarlar...
Sabah, uyanır çocuklar Uçurtma uçururlar, Mavi göğün içine Sıcacık sevgilerle Zamanı unuturlar...
Gözlerim çocuk, Ellerim çocuk, Yüreğim çocuk, Çocuk olurum sabahları Uyanın çocuklar...
BÜLENT ÖZCAN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Belce
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : Eylül 06, 2008, 09:02:59 ÖS » |
|
TİLKİ İLE LEYLEK
Tilki hocanın iyiliği tutmuş bir gün Hacı leyleği yemeğe buyur etmiş - Ama, demiş tilki, bizde misafir Umduğunu değil bulduğunu yer. Meğer tilkinin cimrisi hepsinden betermiş Bir çorba çıkarmış topu topu O da sulu mu sulu Hem nerden getirse beğenirsiniz? Tabakta. Leylek gagasıyla uğraşadursun Tilki bitirmiş hepsini bir solukta. Leylek kızmış, ama çekmiş sineye. Bir zaman sonra O da tilkiyi buyur etmiş yemeğe. - Hay hay, demiş tilki, nasıl gelmem? Ben dostlara naz etmesini sevmem. Tam saatinde gelmiş. Leyleğe türlü diller dökmüş. Şu güzel bu güzel, Hele yemeğin kokusu Gel iştahım gel! Gerçi tilkilerin iştahı Pek nazlı değilmiş ama Et kokusu başka şeymiş. - Kuşbaşı galiba, demiş Bayılırmış etin böylesine Hele kıvamında pişmişine. Derken yemek sofraya gelmiş, Gelmiş ama nasıl? Kokusunu al, eti arada bul! Dar boğazlı upuzun bir çömlek içinde Tam leyleğin gagasına göre Tilki burnunu burgu etse nafile. Kısmış kuyruğunu evine dönmüş. Aç kaldığına mı yansın Bir kuşa rezil olduğuna mı? El alemi aldatanlar Bu masal size: Bir gün sizi de sokarlar Kurduğunuz kafese.
LA FONTAINE Çeviri: Sabahattin Eyuboğlu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
derin
|
 |
« Yanıtla #9 : Eylül 06, 2008, 09:06:37 ÖS » |
|
çok teşekkürler böyle bir konuya ihtiyaç vardı 
|
|
|
|
|
|
vaz-geç-tim
|
|
|
|
meryozcan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #10 : Eylül 06, 2008, 09:15:22 ÖS » |
|
BEN DE BİR ÇOCUĞUM
Ben de bir çocuğum, diğerleri gibi, Şefkatle öpülmek, sevilmek isterim. Ellerimde tutsun büyüklerim, Annesinin yanında bir çocuk görsem, Kederle dolar, yaşlı gözlerim. Ben de bir çocuğum diğerleri gibi, Neşeyle dolup gülmek isterim. Bir sevgi denizinde, Açılmak sonsuza doğru. Ninnilerle, türkülerle büyümek, Bayramların bayram olduğunu bilmek, Her çocuk gibi benim de hakkım. Sıcak bir yuvadır düşlerim, Ne olur, beni de görün, Beni de sevin büyüklerim.
Arife HANCI
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlânâ muhibbi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #11 : Eylül 06, 2008, 09:18:47 ÖS » |
|
Çok güzel paylaşımlardı, ayrı ayrı teşekkürler... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Belce
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #12 : Eylül 07, 2008, 09:32:42 ÖS » |
|
ÇOCUKLARIMA
Diyelim ıslık çalacaksın ıslık Sen ıslık çalınca Ne ıslık çalıyor diye şaşacak herkes Kimse çalamamalı senin gibi güzel
Örneğin kıyıya çarpan dalgaları sayacaksın Senden önce kimse saymamış olmalı Senin saydığın gibi doğru ve güzel Hem dalgaları hem saymasını severek
De ki sinek avlıyorsun sinek En usta sinek avcısı olmalısın Dünya sinek avcıları örgütünde yerin başta Örgüt yoksa seninle başlamalı
Say ki hiçbir işin yok da düşünüyorsun Düşün düşünebildiğince üç boyutlu Amma da düşünüyor diye şaşsın dünya Sanki senden önce düşünen hiç olmamış
Dalga mı geçiyorsun düşler mi kuruyorsun Öyle sonsuz sınırsız düşler kur ki çocuğum Düşlerini som somut görüp şaşsınlar Böyle bir dalgacı daha dünyaya gelmedi desinler
Dünyada yapılmamış işler çoktur çocuğum Derlerse ki bu işler bişeye yaramaz De ki bütün işe yarayanlar İşe yaramaz sanılanlardan çıkar
AZİZ NESİN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Belce
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #13 : Eylül 07, 2008, 09:33:18 ÖS » |
|
ÇOCUK DÜŞÜ
Niye ağaçlar konuşmaz Hayvanlar konuşur da Niye ormanlar seslenmez birbirine Söyleyecek şeyleri olur da
Niye çiçekler direnmez Niye denizler mavi değil sarı Niye gemilerin eğri çıkar dumanı Özgürlüklere sokulur da
Niye ak kağıdın üstünde koşan kalem Balık çizer, gül çizer, güneş çizer Niye karanlıklar düşümüze girer Aydınlıklar durur da
DOĞAN IŞIKSAÇAN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Belce