edebiyatogretmeni.net forum
Aralık 04, 2008, 10:32:06 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: sosyal kulüplerle ilgli düküman  (Okunma Sayısı 1274 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aaöztürk
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 07, 2008, 09:56:06 ÖS »

Değerli arkadaşlar şimdiye kadar hep kültür edebiyat kulübünde çalıştım,bu yıl ilk kez kütüphane kulübünde çalışacağım.Bu kulüpte sürdürülecek sosyal çalışmalarla ilgili fikirlere ihtiyacım var.Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Hepimize verimli bir yıl olması dileklerimle sevgi ve saygılar.
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Eylül 07, 2008, 10:58:43 ÖS »

Hocam başlığı düzeltebilir misiniz? Gülümseme Hızlı yazmanın zararları...
meryozcan
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2008, 11:02:17 ÖS »

Geçenlerde bu konu ile ilgili konuşulmuştu sitemizde.Bir araştırayım bulursam eklerim... Ney
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Eylül 07, 2008, 11:05:33 ÖS »

"Doküman" olmayacak mı? Takıldım sanırım yine Kahkaha
meryozcan
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2008, 11:09:15 ÖS »

Haklısın.Yazımının doğrusu öyle...
aaöztürk
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2008, 02:55:09 ÖS »

Aybüke daha önce başka bir mesajıma da sanıyorum aynı şekilde cevap verdiniz.İnsanların hata ya da eksiklerini düzeltmekten daha yararlı işler yapıyor musunuz(istenler konusunda yardımcı olmak gibi) merak ettim doğrusu.
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2008, 02:58:09 ÖS »

Evet hocam yapıyorum, en azından yapmaya çalışıyorum. Ayrıca sadece düzeltmenizi rica ettim, dikkatsizlik diye düşündüm, ne bu şiddet, bu celal?
Ben karar verdim, ben değil diğerleri asabi Üzgün
Özür dilerim kırdıysam sizi.
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Eylül 08, 2008, 03:35:29 ÖS »

Bir göz bakın isterseniz. Bunları hem etkinlik hem de toplum hizmeti olarak kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.
*Kütüphane kullanılır durumda değilse düzenlemek.
* Kitap sayısını artırmak için kampanyalar düzenlemek.
* Maddi durumu iyi bir okulsa, ihtiyacı olan okullara kitap, kırtasiye yardım kampanyası (ben bu hafta yapacağım, afiş konusunda yardımcı olurum.)
* Kütüphanenin sürekli kullanılır olması için büyük sınıflardan gönüllü öğrenciler küçük sınıflara etüt verebilir.
* İyi bir kütüphaneniz varsa belli zamanlarda halka açabilirsiniz.
* Kütüphane gezileri klasiktir zaten. Buralara gidip toplu üyelikler yapılabilir.
* Haftalık bültenler hazırlanabilir. Ben bu yıl küçük gazeteler yaptıracağım. "caffe news"i bilirsiniz, o tarzda.
* Kulüple alakasız ama bulunduğunuz yerde bir mekanın çevre düzenlemesi yapılabilir. Ağaçlandırma, duvar boyama falan.)
* Kitap-yazar-şari tanıtımından oluşan panolar yapılabilir.
* Tutuklu ve cezaevine kitap dergi kazandırma olabilir, varsa tabii.
* Huzurevinde yaşlılara kitap okuma
* Çocuklar bilgisayar sever, kütüphane programına dokümanları girsinler.
* Kütüphane üyelik sistemi oluşturabilirsiniz. Kart basıp zorunlu satarsanız (ihtiyaç varsa) kütüphaneye gelir olur.
* Bulunduğunuz yerde park, mesire yeri varsa uralarda kitap okuma günleri düzenlenebilir. Hem iyi de reklam olur okul için.

Şimdilik unlar geldi aklıma. Daha da yazmaya çalışırım.
Saygılar. Göz kırpan
« Son Düzenleme: Eylül 08, 2008, 03:39:51 ÖS Gönderen: Aybüke » Logged
aaöztürk
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2008, 08:12:57 ÖS »

Gençlere saygı sevgi bizden.Şiddetten celalden değil de bunlar bana küçük ayrıntılar gibi geldi yine de sağol ne de olsa biz gençler kadar dikkatli olamıyoruz.Gönderdiklerin için çok teşekkürler çok yararlı oldu sağolasın.Hoşçakal sevgiler.
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2008, 08:34:13 ÖS »

Gençlikle ilgisi yok hocam, şimdi kendi yazdıklarımı okudum da ben de hatalar yapmışım... Kırdıysam özür dilerim.
İşinize yaradığına sevindim. İyi çalışmalar diliyorum.
lαякαsση
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2008, 10:46:04 ÖS »

Gençlere saygı sevgi bizden.Şiddetten celalden değil de bunlar bana küçük ayrıntılar gibi geldi yine de sağol ne de olsa biz gençler kadar dikkatli olamıyoruz.Gönderdiklerin için çok teşekkürler çok yararlı oldu sağolasın.Hoşçakal sevgiler.

bana da bir saygı ve sevgi gönderir misiniz çok tecrübeli sayın hocamız  ve a ve ozturk. o engin tecrübeleriniz gözünüzden kaçan küçük hatalar söylendiği vakit böyle aklınıza geliyor ve üste mi çıkmanızı sağlıyor Karizmatik

sevginizden saygınızdan sonra o tecrübelerinizi de gönderin lutfen...
dursun bir köşede,  bakın sizin ne kadar işinize yarıyor. benim de işime yarar muhakkak... Karizmatik

bir gençten kocaman ama tecrübesiz saygılar ... Karizmatik

Şem'i Gör kim Yanmadan Yandırmadı Pervâneyi..
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2008, 10:53:15 ÖS »

Ben tecrübeyi falan geçtim de sitemizde edebiyatçı ya da öğretmen olmayan üyeler, öğrenciler var. Onlara örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum, biz öyle küçük bir hatayı düzeltmeyip tartışma çıkarıyorsak onların "de'leri bitişik yazmaları, kelimeleri farklı şekillerde kısaltmaları, harfleri büyüklü küçüklü yazmaları" normaldir ve kimse engelleyemez aksine azar işitir (!)

Dilimize duyarlı olmamızın kimseye zararı olmaz, bunun için de edebiyat ya da Türkçe öğretmeni olmamıza gerek yok.
Saygılar.
aaöztürk
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 11, 2008, 09:07:24 ÖS »

Adını tam olarak anlayamadığım sevgili arkadaşım.İlk olarak bu alaycı uslubu anlayamadım,ayrıca "üste çıkmak" deyimini kullanmışsınız bu da hiç hoş değil.Aybüke ile aramızda geçen bu  mesajlaşma sizi neden rahatsız etti bilemiyorum.Söylediklerim kimseyle ilgili değildi . Tecrübe her zaman doğruları getirmez belki ama hiç de yabana atılmamalı bence.Söylemek istediklerini daha açık ifade edersen belki  ben de gerekli açıklamayı yapabilirim.Sana da aynı şekilde sevgi ve saygılar.   
lazarus
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 15, 2008, 08:50:14 ÖS »

aa öztürk hocam ben de bu yıl kültür edebiyat kulübündeyim o yüzden yardımcı olabilir misiniz neler yapmıştınız?
aaöztürk
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 16, 2008, 09:58:19 ÖS »

Merhabalar.Okulumuzda tüm önemli günlerin kutlamaları kültür edebiyat kulübüne ait olduğu için öncelikle
bu günlerin okul içindeki kutlama programların hazırladık.Ben üç yıldır aynı öğrencilerle çalışıyordum artık geçtiğimiz öğretim yılı sunuş metninden diğer metinlere hepsini onlar hazırladı Evdeki Öğretmen adlı kitap bu konuda öğrencilere yardım ediyor.Ayrıca geçen yıl biz 18 Mart Şehitler Günü programı hazırladık programda  Ölüm Kalım Destanı adını verdiğimiz şiirsel bir metinle bir gösteri yaptık.Metni ben eski bir Türk Dili dergisindeki bir şiirden yararlanarak oluşturdum çok beğenildi.Kulübün tüm üyeleri her aya bir ya da iki grup şeklinde yazar şair araştırmaları yaparak kulüp toplantılarında sundular  aynı zamanda bunlar duvar gazetelerinde segilendi,  duvar gazetelerinde Orhan Veli sayısı gibi çeşitli yazar ve şairler adına özel seyılar düzenledik.Yapmak isteyip de yapamadığımız şeyler oldu bir yazar ya da şairin evine gezi yapmak istedim Sait Faik veya Tevfik Fikret gibi yapamadık.Umarım siz daha güzel şeyler yapabilirsiniz kolay gelsin!
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Hosting Hizmetleri Saglik
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!