Edebiyat Öğretmeni.net Forum Arşivi
Mayıs 23, 2012, 02:20:08 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Değerli üyelerimiz aşağıdaki bağlantıya tıklayarak lütfen e-posta grubumuza üye olun, sitemizdeki en son gelişmelerden, haberdar olun.
http://www.edebiyatogretmeni.net/e-mail_grubu.htm

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 2 [3]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yüz Temel Eseri Biz Belirleyelim  (Okunma Sayısı 10498 defa)
mıray
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mart 22, 2007, 07:44:55 ÖS »

Verilen tüm kitap isimleri güzel .Öğrencilere daha  çok evrensel ögeler taşıyan ürünler seçilmeli diyorum
Baybiçe
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mart 23, 2007, 02:14:53 ÖS »

Verilen tüm kitap isimleri güzel .Öğrencilere daha  çok evrensel ögeler taşıyan ürünler seçilmeli diyorum

Neye, kime göre güzel? Size göre. Sizin ya da bir başkasının kişisel tercihlerine göre eğitim planlanırsa Türk milletinin geleceği oldukça karanlık görünüyor.

Sanırım bu da bazılarının işine geliyor.

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal ATATÜRK
hepyek
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mart 25, 2007, 01:05:48 ÖÖ »

acaba siz hangi kitapları tercih ederdiniz birkaç örnek verseniz de bizde türk milli eğitiminin amaçlarına uygun kitapları öğrensek...

Uyduk dil-i divaneye dil uydu hevaya
Baybiçe
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mart 28, 2007, 11:11:22 ÖÖ »

acaba siz hangi kitapları tercih ederdiniz birkaç örnek verseniz de bizde türk milli eğitiminin amaçlarına uygun kitapları öğrensek...

Yüz Temel Eser'i ayaküstü belirlemek benim işim ve haddim değil. Bu iş, bazılarının laf arasında kendi okudukları ve beğendikleri 5-6 eseri sıralayıvermekten çok daha ciddi ve önemli bir iş. En azından bir çalışma ve değerlendirme süreci isteyen bir iş. Ama burada son derece lakayıt tavırlarla eser önerildiğini görerek, meslektaşlarım adına üzüldüm. Günümüz edebiyat öğretmenlerinin halini görünce, sağda solda itlik yapan, hayatı yemek içmek ve eğlenmekten başka birşey olarak görmeyen öğrencilerin haline şaşırmamak gerek.

Ayrıca şahsınız adına da üzüldüm. Umarım edebiyat öğretmeni değilsinizdir.  Çünkü imla ve noktalama bilginiz sıfır. Bilginiz yoksa bile en azından "Türk" sözcüğüne saygınız olmalıydı ve bunun büyük harflerle başlanarak yazılacağını bilmeliydiniz. Bilginin yanısıra saygı ve bilinç de yok. Çok yazık.
« Son Düzenleme: Mart 28, 2007, 11:13:35 ÖÖ Gönderen: Baybiçe » Logged

Mustafa Kemal ATATÜRK
Edebiyat POLİSİ
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Nisan 08, 2007, 09:55:05 ÖS »

Sayın hocam çok karamsar olduğunuzu düşünüyorum.Evet belki eğitimciler olarak gündelik alınan kararların kahrını biz çekiyoruz ama bu demek değildir ki oturup bir köşeye hönküre hönküre ağlayalım.O  sınıfta öğreten eğiten sizsiniz ve gündelik,politik müfredatları öğrenciye siz aktarıcaksınız kendinize göre uyarlama yapmayıda bilmelisiniz.Cesaretiz ve azminiz Azrail karşısındaki Deli Dumrul gibi olsun. saygılar
aykırı
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Nisan 10, 2007, 12:13:24 ÖÖ »

şolohov
ve durgun akardı don
Baybiçe
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Nisan 13, 2007, 07:46:49 ÖS »

Sayın hocam çok karamsar olduğunuzu düşünüyorum.Evet belki eğitimciler olarak gündelik alınan kararların kahrını biz çekiyoruz ama bu demek değildir ki oturup bir köşeye hönküre hönküre ağlayalım.O  sınıfta öğreten eğiten sizsiniz ve gündelik,politik müfredatları öğrenciye siz aktarıcaksınız kendinize göre uyarlama yapmayıda bilmelisiniz.Cesaretiz ve azminiz Azrail karşısındaki Deli Dumrul gibi olsun. saygılar

Karamsar değil gerçekçi bir tablo çizdiğimi düşünüyorum. Unutmayınız ki, gerçeklerden uzaklaştıran karamsarlık veya iyimserlik, sizi hayattan koparır. Hayattan kopan bir öğretmen, ne mesleğini hakkıyla yapabilir, ne de milletine olan borcunu ödeyebilir.

Cesaret ve azimle ilgili önerileriniz için ise teşekkür ederim. Fakat bu önerilerinizin muhatabı olacak en son kişi belki de benim. Cesaret, azim ve bilgi konusunda, keşke her meslektaşım benim kadar donanımlı olabilse.

Saygılarımla.

Mustafa Kemal ATATÜRK
burcuburcu
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Nisan 28, 2007, 07:28:37 ÖS »

gerçekçi bulduğunuz tablo içinde çözüm önerileri olsa idi
karamsarlık çözüm üretmeye yöneltmedikçe çaresizliğe ***ürür..
100 temel eser çok geniş kapsamlı anketler sonucunda oluşturulabilir ve esnek olarak değiştirilebilir bu çok  da zor bir iş değildir çocuklara temel düşünce tarzlarının hepsi sunulmalıdır aksi takdirde yanlı şekilde bazı duygular aşılanırsa havada kalan düşünceler sebebiyle okudukları da harcanmış olur.. yani hocalarım size göre doğru olanlar da başkalarına göre doğru olanlarda yer almalıdır bu listede...çocuklara bu düşünceler tüm yönleriyle sunulmalı ki sentez yapmaları kafalarında oluşan düşünce çeşitliliği sayesinde kolay olabilsin...
baybazarov
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Mayıs 04, 2007, 01:47:20 ÖS »

durum biraz aşağıdaki fıkraya benzemiş.. halbuki ben ta işin başında 100 eser adı vermiştim.tekrarlayayım:
100 kere babalar ve oğullar...100 kere babalar ve oğullar...100 kere babalar ve oğullar
Karadenizde köyün birinde bir çukur varmış ve pek çok kişi içine düşüp yaralanıyormuş. Köyün ileri gelenlerinden 3 kişi toplanmış ve çözüm aramaya başlamışlar. Birincisi demiş ki:
- "Çukurun yanında bir ambulans beklesin ve düşenleri hemen hastaneye yetiştirsin." İkincisi:
- "Çukurun yanına hastane kuralım düşenleri yetiştirmesi vakit almaz" demiş. Sıra Temel'e gelmiş.
- "Kafanız hiç çalışmıyor" demiş.
- "Gidelim hastanenin yanında bir çukur açalım"

Evet, ilmektir boynumdaki ama ben
kimsenin kölesi değilim.
göknaz
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Mayıs 30, 2007, 07:57:06 ÖS »

Değerli meslektaşlarım önce Türkçe konuşsak diyorum "andırgrantlar?" oldu mu şimdi.Dilimizi korumayı savunurken gerçekten koruyalım.Tuzaklara düşmeyelim.Karşılığı yoktur tartışmalarına hele hiç girmeyelim .Türkçe üretken bir dil ararsak buluruz.duyarlı olacağınızı bilerek teşekkürler
UNSPOKEN
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Temmuz 28, 2007, 05:16:31 ÖS »

sitede en çok ilgimi çeken başlıklardan biri de bu oldu. burada yabancı sözcüğü kullanan arkadaş ilk kullanandan bahsediyorum, zaten anlamını da belirtmiş, Türkçe ye zarar vermez, karşılığını kullanarak bu kelimeyi telaffuz edersek ne anlama geldiğini de belirtirsek "yeraltı edebiyatı" tanımı da gitgide yerleşir. şu anda günümüzde büyük bildiğimiz edebiyatçılar bile andırgırant diyorlar, asıl doğru olansa bence bu kelimeyi Türkçe karşılığını da vererek kullanmak böylece de Türkçe sinin benimsenmesini sağlamaktır. Burada kullanan arkadaş doğru bir şey yapmıştır düşüncesindeyim.

Bana göre 100 temel eser içinde Mevlânâ nın Mesnevî si mutlaka olmalıydı. Bunun dışında Şehnâme de tavsiye edilebilir bence.
Sayfa: 1 2 [3]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!