Edebiyat Öğretmeni.net Forum Arşivi
Mayıs 23, 2012, 01:37:44 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Değerli üyelerimiz aşağıdaki bağlantıya tıklayarak lütfen e-posta grubumuza üye olun, sitemizdeki en son gelişmelerden, haberdar olun.
http://www.edebiyatogretmeni.net/e-mail_grubu.htm

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  
Gönderen Konu: YENİ MÜFREDAT ÖĞRENCİ BAŞARISINI NASIL ETKİLEDİ?  (Okunma Sayısı 6562 defa)
şeyhi
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 10, 2007, 10:52:27 ÖS »

Ben bütün arkadaşlarımın da haklı olduğunu düşünüyorum ve muscem hocama katılıyorum: bir ÖSS gerçeği var onu da unutmayalım.
 yeni müfredat güzel olabilir ama kitaplar için aynı şeyi diyemeyeceğim. Örneğin Türk edebiyatı 9  sayfa 29 ölçme değerlendirme bölümü 2. soruyu bir Allahın öğrencisi doğru çözemez hatta bazı arkadaşlarımız da şiirde ne denmek istediğini anlayamamış. Bence orada f.nafiz Yahya kemal e gönderme yapmış Yahya kemal in Endülüs’te raks şiirine ve ispanya da yazılan şiirlerini hedef gösteriyor. Yine hem edebiyat hem de dil anlatım kitaplarında saçma sapan boşlu doldurmalar ve saçma sapan sorular var.kimse bana gücenmesin ama  kitapları hazırlayanlar….?! Sonuç olarak Bilgi verilmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu müfredatın her tür lisede uygulanması imkânsız değil ama çok zor diyorum? bu ülkede meslek liseleri ve düz liseler gerçeğini umutmayalım beyler! Hem meslek hem düz hem Anadolu hem de ilköğretimlerde çalıştım meslek lisesinde adını yazamayan en az 10 öğrencim vardı.
Kısacası memleketin her halini göz önünde bulundurmak lazım.
Ben yine de bilgi verilmesinden yanayım çünkü her öğrenci her yörede aynı imkânlara sahip değil ve bilgiye de ulaşamamaktadır. Ayrıca bu garibe-i terminoloji de nereden çıktı?
BİR DE ÖSS GERÇEĞİ DEMİŞTİM.
her yıl bakanlık ÖSS sonuçlarına göre bir başarı sıralaması yayınlar ve başarısı düşük okullardan hesap sorar. Bu büyük bir çelişkidir. Yani bakanlık sen benim müfredatımı çok güzel uygulamışsın veya sen edebiyat sevgisini ne güzel aşılamışsın veyahut da sen çok iyi bir insan ve vatandaş yetiştirmişsin bu kadar insanı uçurumun kenarından alıp hayata bağlamışsın demiyor.
Bakanlık ben sana imkânlarımı sundum ama senin başarın neden düşük, diye
hesap sorar. ve ne yazık ki bakanlık bile ÖSS yi baz alıyorken diğerlerini varın siz düşünün! Ve ne yazık ki herkes ama herkes o malum sınavı temel almakta diğer yapılan hiçbir işe bakmamaktadır.
Bu arada benim çalıştığım okulun ÖSS kazanma oranı % 100 ve ÖSS yerleşme oranı %80'dır.2006 ÖSS Türkiye birincilerinden birisi de bizim okulun öğrencisiydi.
       Bu bilgileri övünmek  amacıyla ya da başka bir amaçla asla yazmadım. Sadece madalyonun diğer tarafını da görelim diyorum.
saygılarımla..

Ah minel ışk ve haletih
ahraka kalbi fi hararatih
muratedeer
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 12, 2007, 12:02:42 ÖÖ »

Hay ağzına sağlık Şeyhi. Yeni müfredat kitaplarındaki saçmalıkları, yanlışları ve anlaşılmazlıkları yazsak kitap olur. Bu kitaplar uygulanabilirlikten çok uzaktır.
şeyhi
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 12, 2007, 06:49:37 ÖS »

sağol muratedeer hocam,
ne yazık ki durum tespitlerim öyle bu tespitleri Bakanlığın istediğ müfredat değerlendirme raporuna da yazdı.
buradan tüm arkadaşlara sesleniyorum bu günlerde sizlerden öyle bir rapor istenecek lütfen tespit ettiğiniz eksiklikleri yazmaktan kaçınmayın
 saygılarımla

Ah minel ışk ve haletih
ahraka kalbi fi hararatih
muratedeer
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 13, 2007, 12:55:53 ÖÖ »

Şu ana kadar böyle bir yazı istemediler ama isterlerse bunu zevkle yazacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.
seyyah
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 29, 2007, 10:22:54 ÖS »

Merhaba arkadaşlar,konu ilgimi çekti,ben de bir şeyler eklemek istedim.Ben hem eski hem de yeni müfredatın uygulandığı sınıflarda derse giriyorum. 9.sınıflarda öğrencilerin başarısı istenilen düzeyin altında.Öğrenciler öğrenmeyi  hala ezberlemek olarak algılıyorlar.Oysa 10.sınıflarda durum daha iyi ,dersler çok daha zevkli ve üretken geçiyor.Okulumda 10.sınıflarda hem hazırlıktan gelen hem de yeni müfredata tabi olan sınıflar var.Bence yeni müfredat okulların altyapısının tamamlanmasıyla(teknolojik olarak)mükemmel sonuçlar verecek.
ahmer
Moderator
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 04, 2007, 09:48:26 ÖS »

bizden rapor isteneli çok oluyor, hepsini ayrıntılarıyla yazıp gönderdik. Benim anlamadığım 9. sınıf Dil ve Anlatım programını bu kadar yüklemeleri ÖSS'de gerekli her konu 9.sınıfta. 11 ve 12. sınıfların müfredatına baktınız mı bilmem. dil bilgisi alanında hemen hemen hiç konu yok. Bu kadar kapsamlı konuları 9. sınıfın 2 saatlik dersine sığdırmaları- daha doğrusu sığdırmamızı istemeleri- hem bizi hem de öğrencileri mağdur ediyor bence. Önümüzdeki sene düzeltmeler yapılmazsa yeni sistem de pek bir işe yaramayacak.

Bende sabr u sükûn yok sende vefadan zerre
İki yoktan ne çıkar fikr idelim bir kerre
çolpan
Newbie
*

Gül kızardı hicabından...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ağustos 11, 2007, 10:23:07 ÖS »

Merhaba arkadaşlar;
Aranıza şimdi katıldım. Konu beni yakınen ilgilendiriyor. Zira müfredat hazırlığı için oluşturulan komisyonda 3 ay görev aldım. Amaç ezberden uzak bir program hazırlamaktı. Ben konuları yeterli buluyorum ama çocuklardan önce bizim yapmamız gereken şeyler var. Çok çalışmalı ve derse hazırlıksız girmemeliyiz. Kitapların en önemli eksiği ise öğretmen el kitabı düşünülmesine rağmen bunun hazırlanmaması ve tek tip kitaba mecbur bırakılmamızdır.
Şimdilik bu kadar diyorum. İlerleyen zamanlarda görüşmek üzere...

Vatan; ne Türkiyedir Türkler'e ne Türkistan;
Vatan;büyük ve müebbet bir ülkedir:TURAN!
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!