Edebiyat Öğretmeni.net Forum Arşivi
Mayıs 23, 2012, 04:37:38 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Değerli üyelerimiz aşağıdaki bağlantıya tıklayarak lütfen e-posta grubumuza üye olun, sitemizdeki en son gelişmelerden, haberdar olun.
http://www.edebiyatogretmeni.net/e-mail_grubu.htm

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  
Gönderen Konu: İlginç Bir Olay  (Okunma Sayısı 6258 defa)
ahmer
Moderator
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 16, 2007, 07:56:24 ÖS »

NİYE Kİ? İNSANLAR DENESİN BİRBİRLERİNİ. HER ŞEY UNUTULUR; AMA SOHBETİN ŞİMŞEĞİ UNUTULMAZ. BU TÜR OLAYLAR OLMASA İNSANLAR ATIL KALIR... BU KADAR BÜYÜTMEYİN

değerli öğretmenim, olay şakalaşma olur, arada bir samimiyet olur adına sizin belirttiğiniz sözcük, sohbet,  derim. Ama insanları genelleme yaparak böyle yargılamak üstelik bunu öğrenciler aracılığıyla yapmak öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğin ahlakına uyar mı? bilgi alışverişinde hiçbir sakınca yoktur, bilmece sorar gibi birbirine takılmada da mahsur yok. Ben okuldaki arkadaşlarımla ortak bir noktaya varamadığım halde gayet saygılı ve seviyeli bir biçimde yürütüyoruz işleri. Kimse kimseyi "mort etmeye" çalışmıyor. hele hele öğrencilere karıştırarak hiç yapılmıyor bu. öğretmenlik kimliğimiz yanında eğitmenliği de bir kenara bırakıp öğrencilere daha bu yaşta kişisel ve seviyesiz çatışmaları iyi bir şeymiş gibi göstermiyoruz. sizin fikrinize de saygı duyarım ama katılmıyorum. saygılar

Bende sabr u sükûn yok sende vefadan zerre
İki yoktan ne çıkar fikr idelim bir kerre
MİR
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 22, 2007, 03:17:18 ÖS »

Saygıdeğer hocalarım bütün bunların hepsi kişilikle alakalı bir durumdur. Allah aşkına şöyle bir etrafımıza bakalım bizim eğitimci dediğimiz insanlardan kaçı gerçekten bu sıfatı hakkediyor (tenzih edeceğim güzide insanlar var ama ben çoğunluktan bahsediyorum.). Kaç öğretmen kendisini sorguluyor. Kaç öğretmen kendisini tanıyabiliyor ya da kaç öğretmen gönül rahatlığıyla "ben eğitimciyim" diyebiliyor.

Kendisini bu sorgulamalardan geçirmeyen bir insan tabiki öğrendiği bir iki numarayla başkasının bilgisini sınama ve kendisini daha üstün gösterme cürretini gösterecektir.

Evet biraz bedbin konuşuyor olabilirim ama askerde en kötü manzarayla karşılaştım. Bizim eğitimci dediğimiz insanların (özür dilerim) tuvaletleri kulanışlarını görünce onların öğrencilerine gerçekten üzüldüm.

Daha da kötüsü bir öğretmenin (buyrun buna eğitimci deyin) kız öğrencisiyle yaşadığı cinsel ilişkiyi askerde ballandıra ballandıra anlatması (bu nedenden kavga ettik ve hafta sonu dışarı çıkmama cezası aldım) ve etraftaki diğer öğretmenlerin de kahkahalarla bu olayı dinlemesi...

Arkadaşlar bence TÜRKİYE'DE EĞİTİM BİR DAVADIR. Bunun bilincinde olanlar zaten öyle basit davranışlar sergilemezler.

Sözümüz ârif olana...

Hepinize saygılar...
naprev
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 28, 2007, 05:50:28 ÖS »

Tartışmaları okudum.  Yazan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sayın MİR'i, sorumluluk sahibi olma konusundaki hassasiyetinden ötürü de tebrik ediyorum.

Sayın Odisseon'un ilk mesajını lakayt bir üslupla ve büyük harflerle yazmış olmasını eleştiriyorum. Öğretmen öğretmeni "dene"yemez. Özel ilişkileri olan insanlar birbirini deneyebilirler. Bu da diğer şahısları zaten ilgilendirmez. Bu şekil bir davranış bir görgü, medeniyet ve terbiye meselesidir. Bir dedikodu yaklaşımıdır. Konuyu büyüten falan da yok. Bir öğretmenin başka bir öğretmeni denemesinden duyulan rahatsızlığı dile getirmenin "büyütmek"le nasıl bir benzerliği vardır? Kimse kimseye sövmüyo saymıyo.
  Denenen kişinin değil, denemeye çalışan kişinin zaafiyeti sözkonusudur.
MİR
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mayıs 06, 2007, 12:41:47 ÖS »

Tartışmaları okudum.  Yazan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sayın MİR'i, sorumluluk sahibi olma konusundaki hassasiyetinden ötürü de tebrik ediyorum.

Sayın Odisseon'un ilk mesajını lakayt bir üslupla ve büyük harflerle yazmış olmasını eleştiriyorum. Öğretmen öğretmeni "dene"yemez. Özel ilişkileri olan insanlar birbirini deneyebilirler. Bu da diğer şahısları zaten ilgilendirmez. Bu şekil bir davranış bir görgü, medeniyet ve terbiye meselesidir. Bir dedikodu yaklaşımıdır. Konuyu büyüten falan da yok. Bir öğretmenin başka bir öğretmeni denemesinden duyulan rahatsızlığı dile getirmenin "büyütmek"le nasıl bir benzerliği vardır? Kimse kimseye sövmüyo saymıyo.
  Denenen kişinin değil, denemeye çalışan kişinin zaafiyeti sözkonusudur.

Teşekkürler sayın hocam
sermiye
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mayıs 06, 2007, 05:32:54 ÖS »

Saygıdeğer hocalarım bütün bunların hepsi kişilikle alakalı bir durumdur. Allah aşkına şöyle bir etrafımıza bakalım bizim eğitimci dediğimiz insanlardan kaçı gerçekten bu sıfatı hakkediyor (tenzih edeceğim güzide insanlar var ama ben çoğunluktan bahsediyorum.). Kaç öğretmen kendisini sorguluyor. Kaç öğretmen kendisini tanıyabiliyor ya da kaç öğretmen gönül rahatlığıyla "ben eğitimciyim" diyebiliyor.

Kendisini bu sorgulamalardan geçirmeyen bir insan tabiki öğrendiği bir iki numarayla başkasının bilgisini sınama ve kendisini daha üstün gösterme cürretini gösterecektir.

Evet biraz bedbin konuşuyor olabilirim ama askerde en kötü manzarayla karşılaştım. Bizim eğitimci dediğimiz insanların (özür dilerim) tuvaletleri kulanışlarını görünce onların öğrencilerine gerçekten üzüldüm.

Daha da kötüsü bir öğretmenin (buyrun buna eğitimci deyin) kız öğrencisiyle yaşadığı cinsel ilişkiyi askerde ballandıra ballandıra anlatması (bu nedenden kavga ettik ve hafta sonu dışarı çıkmama cezası aldım) ve etraftaki diğer öğretmenlerin de kahkahalarla bu olayı dinlemesi...

Arkadaşlar bence TÜRKİYE'DE EĞİTİM BİR DAVADIR. Bunun bilincinde olanlar zaten öyle basit davranışlar sergilemezler.

Sözümüz ârif olana...

Hepinize saygılar...

Sad(((((((((((((((ağlamak istiyorum hem de bağıra bağıra
Mesleğin ilk yıllarında öğretmen okullarına gitmek isteyenler için bize fikirlerimiz sorulurdu,bu mesleğe kişilik ahlak vb.konularda uygun mudur diye kimse karışmak istemezdi evet diye imza atıp geçerlerdi öğretmen arkadaşlar.Bu konuda kimse sorumluluk almak istemez geçiştirilirdi.Ben bir kaç öğrenci hakkında olumsuz görüş bildirince vicadansızlıkla suçlanmıştım nasıl böyle bir sorumluluğun altına girebildiğim onların henüz çocuk olduğu gibi bir sürü şey işitmiştim...Evet elbetteki hassas bir konu olduğunu biliyordum ozamanda şimdide...Ancak bir şey daha biliyordum bir insan yedisinde neyse yetmişinde odur bazı şeyler hiç değişmez o öğrencilerde de gördüğüm davranışlar kesinlikle bu mesleğe yakışmayacak ömrünün sonuna kadar taşıyacağı davranışlardı sanki genlerinden geliyor gibiydi..Hiç rahatsız değilim bu tercihimden bugün olsa tekrarlarım davranışımı..Bu meslekte bilgi önemli sabır önemli fakat en önemlisi olmazsa olmazı "ahlak"yukarıda sayın mir arkadaşımın sözünü ettiği öğretmeni lanetliyorum....

Kişi noksanını bilmek gibi irfan olmaz
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!