erenor
Jr. Member

|
 |
« : Ocak 02, 2007, 07:45:46 ÖS » |
|
Arkadaşlar, Öğrencilerimizin sıklıkla karşı karşıya geldiği sözcükleri TDK ve Dil Derneğine göre incelemeye çalıştım. Birçok kelimenin yazımında farklılık olduğunu göreceksiniz. Biz tabii ki TDK'ye göre yazacağız; ancak Dil Derneğinin de eski TDK üyelerinin kurduğu bir kurum olduğu unutulmamalı. ÖSYM bu konudaki tavrını netleştirse, "Biz şu kurumun yazımını kabul ediyoruz." dese de biz de ona göre hareket etsek. Bu arada çalışamamda gözden kaçan bir yanlışlığımız varsa bana haber vermenizi rica ediyorum. DEĞİŞTİRİLMİŞTİR YUSUF BEY İNDİR
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 31, 2007, 03:29:09 ÖS Gönderen: ahmet54 »
|
|
Her mihmet kabulum, yeter ki Gün eksilmesin penceremden
|
|
|
|
Yusuf Kenan
|
 |
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2007, 08:01:01 ÖS » |
|
Hocam çok teşekkür ediyorum güzel bir çalışma olmuş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erenor
Jr. Member

|
 |
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2007, 08:10:48 ÖS » |
|
Yusuf Bey, küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırmışım, dosyayı değiştirdim. Bilginize...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yusuf Kenan
|
 |
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2007, 08:19:05 ÖS » |
|
Peki hocam teşekkür ediyorum izninizle bu çalışmanızı anasayfada yayınlamak istiyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yusuf Kenan
|
 |
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2007, 09:03:46 ÖS » |
|
Hocam hata veriyor tekrar yüklemeniz mümkün mü
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erenor
Jr. Member

|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 02, 2007, 09:10:29 ÖS » |
|
Sorun çıkarsa lütfen bildiriniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahmet54
|
 |
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2007, 06:05:32 ÖS » |
|
Teşekkürler hocam...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sermiye
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 11, 2007, 09:04:26 ÖS » |
|
suspus ol- yıl dönümü (yıldönümü) süregel- yılbaşı sürpriz YKr'un Süveyş Kanalı yurt içi (yurtiçi) şefkat yüksekokul ............................... hocam, kısaltmalara gelen ekler kısaltma harflerinin okunuşuna göre geliyordu ykr'nin olması gerekmiyor mu?
|
|
|
|
|
|
Kişi noksanını bilmek gibi irfan olmaz
|
|
|
erenor
Jr. Member

|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 07, 2007, 09:05:08 ÖS » |
|
hocam, kısaltmalara gelen ekler kısaltma harflerinin okunuşuna göre geliyordu ykr'nin olması gerekmiyor mu?
Sayın sermiye Verdiğim örnek TDK'de bu şekilde geçiyor.Bakınız Yazım kılavuzu sayfa 50. Açıklama şöyle :Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sermiye
|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 07, 2007, 10:17:54 ÖS » |
|
hocam, kısaltmalara gelen ekler kısaltma harflerinin okunuşuna göre geliyordu ykr'nin olması gerekmiyor mu?
Sayın sermiye Verdiğim örnek TDK'de bu şekilde geçiyor.Bakınız Yazım kılavuzu sayfa 50. Açıklama şöyle :Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır. hocam sağ olun... yalnız ben bu mantığı anlamadım bu da nesi kısaltmalara küçük harfleyse böle büyükse böle...kim yapıyor allah aşkına bu işleri ya ...çok sıkıldım bundan ben hakketen
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erenor
Jr. Member

|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 08, 2007, 02:11:09 ÖS » |
|
Sayın sermiye, Okulda en çok zorlandığım konu "yazım". Bilmediğimden değil tabii ki. Bu farklı yazımları anlatırkenbir elimde TDK'nin yazım kılavuzu, bir elimde de Dil Derneği'ninki... Fakat her zaman diyorum: Şu ÖSYM hangi yazımı kabul ediyor, bir anlatsa da biz de ona göre birlikteliği sağlayabilsek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sermiye
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2007, 11:11:22 ÖS » |
|
hocam ben delircem artık her gün yeni bir şeyle karşılaşıyorum...çok yoruldum..öğretmenler kendi aramızda farklı görüşlere inandığımız için bazen öğrencilerin karşısında zor durumda kalıyoruz...kimimize edat tümlecinin varlığından söz etti hocalarımız kimimize yokluğundan ..kimimiz takısız isim tamlaması dedik kimimiz sıfat tamlaması kimimiz tunç uyak için en az üç ses benzeyecek redif olmayacak dedik kimimiz başka bir şey ben çok yoruldum kafam almıyor bazı şeyleri ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baran10
Newbie

|
 |
« Yanıtla #12 : Nisan 11, 2007, 06:43:20 ÖÖ » |
|
teşekkürler öğretmenim elinize sağLık...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|